Està en: Inici>Innovació en Habitatge
 • INNOVACIÓ EN HABITATGE

  EVHA aposta por la innovació des d'un enfocament social que ha portat a l'entitat a participar en diferents iniciatives com l'espai CaLAB, un projecte de la Generalitat, creat a través de la Conselleria d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori i coordinat per l'Institut Valencià de l'Edificació (IVE).

  CaLab sorgeix de la necessitat d'establir un marc de diàleg estable i eficient entre els diferents agents involucrats en la conceptualització, posada en pràctica i gaudi de les noves solucions de gestió i disseny de l'habitatge.

  L'entitat col·labora en diferents accions promogudes per CaLAB:

  Projectes europeus

  EVHA, de la mà de la Direcció General d'Habitatge i l'IVE, participa en dos projectes d'investigació europeus, dins de la iniciativa de la Unió Europea H2020, per a promoure la millora de l'eficiència energètica en habitatges del parc públic de la Generalitat.

 • Tríptic
 • Projecte HAPPEN: estudia l'eficiència energètica en les edificacions dels països mediterranis, en els quals predomina el clima càlid. Atesa la inexistència d'un enfocament actual adaptat a aquest tipus d'ambients, el projecte ha seleccionat tres experiències pilot -una d'elles un grup d'habitatge públic a la Comunitat Valenciana- que permetran aplicar els nous criteris energètics en ciutats d'Espanya, Itàlia, França, Grècia, Eslovènia, Croàcia i Xipre.

  Projecte TripleA-reno: mitjançant aquest projecte es pretén aplicar mesures i hàbits dirigits als residents dels habitatges per a millorar l'eficiència energètica en les seues llars. EVHA participa aportant l'estudi, anàlisi i proposta de millora de l'eficiència energètica en un dels grups d'habitatges protegits de la seua propietat. Països participants: Itàlia, Hongria, Espanya, Bèlgica, Països Baixos, Alemanya i Eslovènia..

  Càtedra Innovació Habitatge

  EVHA forma part de la comissió de seguiment i de formació de la Càtedra Innovació en Habitatge, la finalitat principal de la qual és potenciar i desenvolupar activitats de formació especialitzada, generació i transferència de coneixement, investigació i divulgació sobre futures estratègies habitacionals relacionades amb les noves necessitats en matèria d'habitatge. Unes estratègies que poden aplicar-se tant a habitatges d'obra nova com de rehabilitació i s'enfoquen de manera especial a l'habitatge de caràcter social.

 • RECOMENDACIONES DE BUENAS PRÁCTICAS HACIA EL AHORRO ENERGÉTICO EN LAS COMUNIDADES VECINALES. (Proyecto HAPPEN)